Arkiv omtaler - 2014

29/10/2014 - Ny specialost til tops i gourmetkonkurrence - læs mere

04/09/2014 - Food Festival har smag for Them Ost - læs mere

Ny specialost til tops i gourmetkonkurrence

Ny specialost  til tops i gourmetkonkurrence
Søren Jensen, formand for Udstillingsudvalget, overrækker gourmetprisen til direktør Alette Algreen-Ussing. Herefter Udviklings- og Kvalitetschef, Bjarne Futtrup Andersen samt sekretær for Udstillingsudvalget, Lars Johannes Nielsen. 
 

Tollundosten vandt gourmetprisen blandt hårde oste ved International Food Contest i Herning.

Them Andelsmejeri har de senere år lanceret flere specialoste, hvor mange forbrugere allerede har stiftet bekendtskab med Krystalost og Bøllingsø. Mejeriet fortsætter med at udvikle nye oste, hvor Tollundosten og Them Andel 1888 er seneste skud på stammen. De to oste var sammen med Krystalosten tilmeldt gourmetkonkurrencen ved International Food Contest i Herning. Her bedømmer kokke og feinschmeckere produkterne udelukkende med forbrugerbriller og med mindre fokus på de mejeritekniske specifikationer.

Vinderen i kategorien ’Hårde oste’ blev altså Tollundosten, som er en fast gul ost baseret på en gammel opskrift med rødkit, naturskorpe indrullet i havsalt og urter. Osten lagres i en sæk, som hænger på lageret i 40 uger. ”Dejlig konsistens. Anderledes og spændende udseende samt god smag”, lød begrundelsen fra de fire dommere.

Kvalitet- og udviklingschef Bjarne Futtrup Andersen var både stolt og overrasket over prisen.
”Det er en ost, som appellerer til et ret smalt publikum. Men jeg håber, at prisen kan være med til at sætte mere fokus på hele vores sortiment af specialoste, hvor Them Andel 1888 nok falder i fleres smag,” siger Bjarne Futtrup Andersen. Them Andel 1888 er opkaldt efter mejeriets stiftelsesår, og osten produceres kun i vintermånederne, hvor frost og kulde giver en mælk, der er særlig velegnet til denne osteproduktion. Indtil videre sælges de to oste i mejeriets egen butik.  
 
Udover gourmetprisen hentede Them Andelsmejeri en stribe medaljer – herunder sølvmedaljer til Krystalost og Guldost 45+.
 

Food Festival har smag for Them Ost

Food Festival har smag for Them Ost
Mange af de forventede 30.000 gæster var forbi Thems stand, hvor især unge overraskede med stor interesse og kendskab til ost.
Them Ost havde godt fat i de mange tusinde gæster, som havde fundet vej til årets Food Festival i Århus weekenden 5.-7. september. Hele fem af mejeriets medarbejdere var allerede fredag eftermiddag i fuld sving med at dele smagsprøver ud, sælge ost og svare på spørgsmål. Gæsterne ville nemlig ikke kun smage, men også kende detaljer om mælken, ostens vej gennem mejeriet, og hvad osten kan bruges til.
 
”Det har været en fornøjelse at opleve interessen for vores oste. Især er jeg overrasket over mange unge, som har rigtig skarpe smagsløg og samtidigt er dygtige til at sætte ord på deres smagsoplevelse,” fortæller kvalitet- og udviklingschef Bjarne Futtrup, som i løbet af fredagen fik mange gode snakke med de osteinteresserede.
”Man oplever også, at de lokker hinanden med på at smage de stærkere oste og flere pludselig får brudt deres barriere overfor ost,” siger Bjarne Futtrup Andersen.

Også Alette Algreen-Ussing, direktør for Them Andelsmejeri, havde en god dag på Thems stand, der var bygget op i en hestesko med smagsprøver. Først med de magre, derefter de højere fedtprocenter og endelig specialostene.
”Mange vil gerne smage specialostene Krystalost, Bøllingsø og Jubilæumsosten. Og det er dejligt at opleve, at rigtig mange kender dem i forvejen,” siger Alette Algreen-Ussing.

Når weekenden er omme forventes i omegnen af 30.000 gæster at have besøgt festivalen. Og ganske mange af dem har fået sig en bid Them-ost undervejs.
 
Unge får en ostesnak med kvalitet- og udviklingschef Bjarne Futtrup Andersen
 
Rikke og Sofie - to Århuspiger, som elsker ost - men helst uden skorpe og skiveskåret. I baggrunden Alette Algreen-Ussing (tv.) i gang med at handle.